Tradiční lovecký nůž s čepelí z kvalitní nerezové oceli a střenkami z pravého parohu včetně koženého pouzdra.
Kód: | 1803 |
Výrobce: | KDS |
Cena s DPH : | 2 499,- Kč |
DPH: | 21 % |
Dostupnost: | Není skladem |
EAN: | 8594861180305 |
Tradiční lovecký nůž s čepelí z kvalitní nerezové oceli a střenkami z pravého parohu. Včetně koženého pouzdra.
Materiál: X46Cr13
Tvrdost: min. 53 HRC
Délka čepele: 103 mm
Celková délka: 213 mm
Hmotnost: 190 g
KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu
Rady do kuchyně
Základní péče o nože
Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (jar, pur apod.)Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha.
Nepoužívejte agresivní mycí prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrchnožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování.Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou.Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům.
Údržba kuchyňských nožů
Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit.
Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 - 18 stupňů.
Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože.Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte.Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou specielně konstruovány pro tento účel.
Cena s DPH | 1 499,- Kč |
Sleva | 206,- Kč |
Původní cena | 1 705,- Kč |
Cena s DPH | 319,- Kč |
Sleva | 30,- Kč |
Původní cena | 349,- Kč |
Cena s DPH | 239,- Kč |
Sleva | 30,- Kč |
Původní cena | 269,- Kč |
Cena s DPH | 289,- Kč |
Sleva | 10,- Kč |
Původní cena | 299,- Kč |
Cena s DPH | 789,- Kč |
Sleva | 76,- Kč |
Původní cena | 865,- Kč |
Cena s DPH | 1 999,- Kč |
Sleva | 196,- Kč |
Původní cena | 2 195,- Kč |
Cena s DPH | 1 849,- Kč |
Sleva | 150,- Kč |
Původní cena | 1 999,- Kč |
Cena s DPH | 1 099,- Kč |
Cena s DPH | 239,- Kč |
Sleva | 50,- Kč |
Původní cena | 289,- Kč |
Cena s DPH | 1 269,- Kč |
Sleva | 200,- Kč |
Původní cena | 1 469,- Kč |
Cena s DPH | 99,- Kč |
Cena s DPH | 739,- Kč |
Sleva | 60,- Kč |
Původní cena | 799,- Kč |