Keramické těžítko do zeláků je rozděleno na dvě části. Ty umožní jejich vložení i do nádob s průměrem hrdla menším, než je potřebný zkompletovaný průměr těžítka. Otvory v těžítku vytéká ze zeleniny šťáva, využijete je i ke snadnému vyjmutí z nádoby. Zeleninu upěchujete do nádoby, keramickým těžítkem zatížíte tak, aby k zelenině nešel vzduch. Následně přesunete nádobu na stabilní místo s pokojovou teplotou. Jakmile zelenina pustí šťávu a začíná být cítit, znamená to, že probíhá mléčné kvašení. Je důležité, aby zelenina byla ponořená ve šťávě. Takto vydrží uskladněná i několik měsíců. Oproti dřevu zabrání plísním a bakteriím. Drobné nerovnosti na těžítku nebo praskliny v keramice nejsou brány jako závada.
Materiál: keramika.
Rozměry: pr. 24 cm.
Zboží ze stejné kategorie - Těžítko keramické do sudu na zelí - zeláku 24 cm